Какво е сексуалността? Не е младост и красота!

Какво е сексуалността? Не е младост и красота!
26.12.2016 iamfashion

Сексуалното привличане не е набор от критерии, на които трябва да съответствате.

Когато сме на 20, морето ни е до коленете, харесваме се, не се боим от нищо, сами избираме какво искаме и „разхвърляме“ мъжете наляво и надясно. Какво обаче ще се случва след около 15-20 години, няма как да знаем. Общо взето на около 40 започваме да се харесваме малко (или повече) по-малко, започваме да посещаваме по-често салоните за красота, започваме да се храним по-здравословно, започваме да пием по-малко алкохол – всичко това с една цел: да запазим младостта си.

Забелязвали ли сте каква е типичната походка на една 35+ годишна жена? Стъпвайки, сякаш спира, а пръстите на краката й сочат навътре, гърбът й е леко приведен… някак неуверена походка. Тази жена започва да използва все повече козметика, сякаш се стеснява от истинското си лице. Ако са само козметичните продукти, супер. Но доста жени преминават границата на леките естетични процедури, като пристъпват към по-сериозните. Това се случва именно в тази възраст – около 40-те. Изненадата обаче не винаги е приятна, обратно – често цената за запазване на младостта е непосилно висока. Защо?

Стереотипът в главата на жената е, че на 20 всички я обичат. Значи, за да продължават да я обичат, тя трябва да остане на 20. Дори не си и помисля, че на 20 всички я обичат не заради стегнатите й гърди и дупе, а защото тя самата се е обичала. На 20 тя сама се е харесвала. Докато на 40 губи своята увереност в това, че е прекрасна.

Днес съществува супер преувеличен култ към младостта. Има обаче три неща, които не играят никаква роля: възрастта, външността и характерът. Основното, което трябва да знае всеки, е, че хората ни възприемат така, както ние самите възприемаме себе си. Както се чувствате, така и изглеждате. Защо? Защото мъжете (инстинктивно) не виждат външността, докато не усетят самочувствието ви. Ако обаче сте стигнали до момент, в който слагате маска и използвате чуждо лице (с прекалено много грим или пластична операция), това е знак, че никак не харесвате себе си, истинското си АЗ, което от своя страна нито една операция и маска не може да скрие.

Какво е това сексуално привличане?

Това не е набор от параметри, на които трябва да съответствате. Сексуално привлекателно е това тяло, което е обичано от притежателката му. Огледайте се и ще видите достатъчно двойки, в които жената не съответства на критериите за красота на обществото. Спомнете си само Йоко Оно и Джон Ленън. Или Пиърс Броснан и неговата 120-килограмова дългогодишна партньорка в живота. Вижте Хю Джакман и неговата Дебора.

Сексапилът – това не е тялото, възрастта, килограмите, бръчките и т. нат. Сексът идва отвътре. Човекът е така устроен, психиката му е такава, че само, когато започва да харесва себе си, едва тогава може да намери партньор, внимание, да получи взаимност. Нито възрастта, нито характерът са отговорни за това.

Споделяне:

Коментар (1)

  1. Ethica 2 years ago

    I found just what I was needed, and it was entaiterning!

Оставете коментар

Email адресът ви няма да бъде публикуван Задължителните полета са обозначени с *

*