10 неща, които зрялата жена не прави в любовта
29.12.2016 iamfashion

В класическата литература любовта често е представена като жертвена. Влюбените все са подложени на мъки, преодоляват препятствия, разделени са, измъчвани от съмнения и терзания. Любовта не идва лесно – тя се страда, чака, търпи, постига…

Може би точно такава е и вашата любов – няма как след толкова прочетени книги. Сигурно си мислите, че, ако нещата стават прекалено лесно, значи тази любов не е истинска. Но не е така. Любовта може да бъде тиха радост и да не изисква никакви жертви.

Поне такава е тя за зрелите жени. Те са като бамбук – съобщават без колебание какво им харесва и какво не и на пръв поглед изглежда сякаш не вярват в любовта, в романтиката и във вечното щастие. „Готовността“ им на всичко заради „Него“ не е такава, каквато е била, когато са били на 20. Означава ли това, че зрелите жени вече не са способни да обичат?

Зрелостта е истинската среща със себе си. Ако това означава да станете егоистични и самодостатъчни, ОК. Както казва Омар Хаям – „на мен не ми е нужен този, на когото не съм му нужен аз“.

Ето какво прави зрялата жена:

#1. Не чака позвъняване или съобщение от него. Ако не намира време да я извести, че е зает и няма време да се видят, тя просто изтрива номера му.

#2. Не ходи на срещи, ако мястото или времето не са й удобни. Срещата трябва да носи радост и удоволствие и за двамата. Ако той не се интересува от нейния комфорт, защо й е?

#3. Не прощава отсъствието на важни за нея поводи или празници (като рожден ден например). Невнимателните хора са такива във всичко. Ако вие не сте сред приоритетите му и сред важните за него неща, защо ви е?

#4. Не търси оправдание за неуспехите му. Тя има ясна представа какво й носи уют и хармония и не иска да прави компромиси с това. Жертвите се правят на 20.

#5. Не премълчава какво не й харесва. Не оставя мъжа сам да се досеща – от опит знае, че това е невъзможно.

#6. Не се бои да задава въпроси. И е готова за всякакви отговори.

#7. Не глади ризите му, ако не й се гладят ризите му. Тя вече не прави това, което би харесало само на него, но би било изключително досадно за нея.

#8. Не приема секса за любов. Сексът може да бъде свързан с любов, а може и да не бъде.

#9. Не ревнува мъжа си от работата му или от приятелите му. Или от децата от предишния му брак. Ако той я обича, ще намира време за нея. Нейният живот също е наситен и графикът й е плътен.

#10. Не се старае да изглежда добре заради него. Ако той иска да погледне в дълбочина, ще види красотата й. Ако не – защо трябва да си губи времето?

Любовта е съзидателна, а не разрушителна.

Снимки: Tmblr/jessica154
Споделяне:

Коментар (1)

  1. Roxie 2 years ago

    Fianlly! This is just what I was looking for.

Оставете коментар

Email адресът ви няма да бъде публикуван Задължителните полета са обозначени с *

*