PLIK и Владислава извадиха духа от чантата

PLIK и Владислава извадиха духа от чантата
21.06.2017 iamfashion

След края на Balkan Fashion Week с вдъхновение гледаме напред към бъдещето на българската мода. А то е обещаващо. Сред участниците в първата седмица на модата, провела се в киностудио, се откроиха ярки имена със запомнящио се колекции.

Желанието ни да акцентираме върху колаборацията между PROVOCATIVE & PLIK е обяснимо – наблюдаваме изявите им от миналата година, когато тандемът бе оценен от италианския VOGUE и публикува фотосесия с двете марки в секцията Vogue talents.

Критици, байери и фотографи от световната модна индустрия оцениха по достойнство представилите се по време на модния форум в Nu Boyana Film Studios.

Никак не ни учуди и фактът, че танденмът е селектиран за участие в конкурса за млади таланти по време на седмицата на модата в Милано – MAD MOOD: FASHION TALENT COMPETITION. Танденмът ще се представи с един аутфит, който ще олицетворява креативността на българските брандове.

Участниците в конкурса MAD MOOD: FASHION TALENT COMPETITION ще бъдат оценявани от респектиращо жури от професионалисти в бранша, в което влизат имена като:

 

Beppe Pisani (Посланик на Текстилния панаир Milano Unica)

Anna Fendi, Roberto Portinari (Италианската модна платформа)

Antonio Mancinelli (главен редактор на списание Marie Claire Italia)

Pietro Lenna (Директор на Индустрията на модата в район Ломбардия)

Claudia Origgi (ръководител на печатния мониторинг в Roberto Cavalli)

Pirazzi Olga(Citta Dell’Arte – Фондация Pistoletto)

Antonio Franceschini (CNA Federmoda Italia).

Наградата, която очаква победителя в конкурса за модни таланти, е сътрудничество с известна текстилна компания в Италия.

Председател на журито е Cav. Mario Boselli – почетен председател на Камарата на италианската мода.

На фона на тези новини anotherfashion.bg с удоволствие се срещнa с Владислава от PLIK, за да узнаем как стигна до този успех и да ни сподели подробности за нея и за модната й марка, за които сме любопитни.

PLIK отдавна ни впечатлява с моделите – ръчно направени от естествена кожа, с минималистичен дизайн, ярка идентичност и характер. Това всъщност еличната философия на Владислава Вълкова, която превръща аксесоарите в цялостна лайфстайл концепция.

Колекцията  бижута PLIK Jewellery  следва линията на чантите и също пресъздава чисти форми.

Да имате PLIK е изживяване – той е направен специално за вас и отразява индивидуалността ви. Всеки PLIK може да бъде персонализиран с името, инициалите или личното ви послание!

Това е лично, емоционално и отличително!

Предвиждаш ли модните тенденции или следваш твое вдъхновение в създаването на чантите?

Разбира се, следя какво се случва в голямата мода, големите брандове налагат тенденции, цветове и форми,  които се сменят много бързо, но в никакъв случай не следвам сляпо тези тенденции, за да съм в тренда.  Напротив, моето чувство за естетика и моделите, които създавам, са някак timeless. Класическа тоте чанта, какъвто е бестселър модела PAPER PLIK, е била, е и ще бъде винаги нужна в гардероба на една дама от всички възрасти и социални слоеве.

Чантите, бижутата и коланите на PLIK са с минималистичен дизайн и ярка идентичност. Залагаме на чистите линии и качествените и ефектни като цвят и структура кожи.

 

Линията колиета, гривни, колани, кожени харнес допълват перфектно чантите и финално  завършват визията.

Аксесоарите са абсолютният акцент и изключително важна част от цялостния аутфит.

Имаш ли любим модел чанта PLIK?

Нямам любим модел PLIK, сменям ги според  нуждите, настроенията и мястото , на което трябва да съм. В ежедневното тичане по задачи обикновено съм с  MAX, BASIC или PAPER PLIK. Те са по-големи и събират всичките хиляди неща, които нося. Когато става въпрос за парти или събитие ,  задължително съм с някой от клъчовете  LUNCH , SLIM , CLASSIC PLIK … а сега и с най-новия модел, разновидност на класическият клъч – CLASSIC OVERSIZE PLIK, който може да се използва като луксозен кейс за компютър и документи през деня,  и като супер ефектен клъч вечер. Доста дами залагат на него, защото всъщност е мултифункционален и се използва 24/7.

Как стигна PLIK до Balkan Fashion Week?

Покани ме Мария Колева – президента на Balkan Fashion Week. Както и миналата година на Feeric Fashion Week,  PLIK беше в колаборация с PROVOCATIVE.

Трудно ли беше да подбереш моделите, които да бъдат показани по време на ревюто?

Показахме една част от моделите чанти, бижута , колани и други аксесоари,  но, когато има определен брой визии на ревю, разбира се избираме най-запомнящите се. Много от моделите са вече разпознаваеми, така че те бяха задължителни, но имаше и модели бижута, създадени специално за ревюто. Много важна е и симбиозата, когато има колаборация с друг бранд. Ние заложихме на дръзко смесване на кожа с коприна, рокля с кожен харнес  или рокля с кожено колие и кожени маншети, когато всички в същото време очакват огърлица например. Чистите линии и идеологии на двата бранда се допълват перфектно.

 

Защо избра да представиш колекцията си в колаборация с PROVOCATIVE?

Миналата година представихме първата си колаборация на Feeric Fashion Week , получи се доста добре, отзивите бяха прекрасни , VOGUE talents Италия публикуваха наша визия и някак нещата се стиковаха. Дрехите при представянето на аксесоари трябва да са чисти, стилни и да подчертават  чантата или бижуто. Ние избрахме различен начин и с аксесоарите подчертаваме и завършваме дрехата, която от своя страна пък, когато е ефектна и запомняща се „изважда“ красотата и силата на аксесоара. Така удвояваме ефекта.

Като се обърнеш назад, как виждаш пътя, който PLIK  измина до тук?

Вече почти три години страст, отдаденост, любов  и ежедневна мисъл и грижа. Не бих казала, че пътят ми е бил труден,  аз съм човек, който не прави нищо на всяка цена. PLIK се саморазви без особен напън, натиск и болна амбиция от моя страна.  Дамите просто търсят PLIK, защото знаят, че ще получат лично отношение, могат да дойдат в шоурума, да видят, да пипнат, да изберат кожа и да получат чанта, бижу или колан, което нямат стотици други жени. Това че нещо е създадено и персонализирани само за тях ги кара да се чувстват специални. Аз се забавлявам и уча по пътя.

С какво впечатление остана след участието си в този форум?

Много добра идея и решение беше Balkan Fashion Week да си партнира за това събитие под мотото „Модата среща киното“  с Nu Boyana Film Studios, най-голямото филмово студио в Източна Европа. Декорите допълнително подсилиха ефекта на  творенията на дизайнерите, дрехите   и аксесоарите стояха наистина разкошно на фона на Рим, Ню Йорк, Париж и Куба. Организаторите и целият международен екип   дадоха много добра заявка за това, че Balkan Fashion Week ще стане едно наистина смислено, класно и важно международно събитие в света на модата.

PLIK е селектиран за конкурсната програма по време на Седмицата на модата в Милано MAD MOOD Milan? Ще се подготвиш ли с нова колекция по този повод?

Цяла колекция едва ли, защото трябва да сме там септември, но със сигурност ще има нов модел !

Кой от другите участници ще запомниш?

Разбира се световният Абед  Махфуз.

Споделяне:

коментара (0)

Оставете коментар

Email адресът ви няма да бъде публикуван Задължителните полета са обозначени с *

*