Лицето ни отразява това, с което се храним
21.01.2018 iamfashion

Как хранителните продукти влияят на  външността ни

Не винаги торбичките под очите, подпухналостта, зачервяванията по лицето се дължат на особености на организма, на начина на живот, гените или възрастта ни. Често всичко е много по-просто: лицето ни отразява това, с което се храним. Достатъчно е да премахнем някои продукти от менюто си и лицето ни отново ще придобие здрав вид.

Млечни продукти

В по-зряла възраст на организма му е трудно да преработва лактозата, която се съдържа в сметаната, изварата, йогуртите, сирената и млякото. Подпухването на клепачите по всяко време на денонощието, торбичките под очите и тъмните кръгове са явни признаци, че трябва да спрем лактозата. Ако нямаме явна алергия към нея, не е нужно да я отхвърляме напълно, но трябва внимателно да подбираме продуктите. По възможност да са домашни или от проверени ферми, защото в обикновената чаша мляко се съдържат част от хормоните, химическите препарати и антибиотиците, с които е хранено животното.

Що се отнася за кожата на лицето, не се препоръчва преди лягане да пиете или ядете мляко. Смята се, че организмът трудно го преработва във втората половина от деня.

milk

Алкохол

От две чаши вино всяка вечер в 80% от случаите се наблюдават симптоми като зачервяване между веждите, по бузите и носа, дълбоки назолабиални бръчки, суха кожа и увиснали клепачи. Алкохолът сериозно обезводнява кожата. Етиловият спирт затруднява изработването на веществата, с помощта на които организмът ни се бори с възпалителните процеси. Алкохолната интоксикация се задържа в продължение на няколко дни след пиенето. Независимо че се чувствате добре, вътрешните процеси в организма може да са напълно противоположни. Ограничавйте спиртните напитки до веднъж седмично. Ако сте почитател на виното, избирайте сухи вина с ниско съдържание на захар.

alco

Захар

Понякога изтощеният вид и повяхналият цвят на лицето може да не са от недоспиване. Сладкишите, всички видове тестени храни и шоколадът предизвикват повишаване на хормона на стреса, кортизол, в организма ни. Освен сивкавия цвят на лицето, се появяват и гнойни пъпки, кожата изтънява и се образуват хоризонтални бръчици. Освен това тези, които ядят много сладко, не могат да се похвалят с гъсти вежди, тъй като повишаването на инсулина влияе негативно на надбъбречните жлези и вследствие на това веждите стават по-тънки и оредяват. Когато в организма има много захар, молекулите на глюкозата и колагена се прикрепят една за друга и колагенът губи своята гъвкавост и еластичност. Препоръчително е сладкото да се замени със сушени и пресни плодове. Но е важно и да не го приемате веднага след хранене. Нека организмът да си отдъхне малко.

sugar

Глутен

Заради непоносимост към глутена, сложен белтък, който се съдържа в пшеницата, ечемика и други зърнени култури, по лицето рано или късно се забелязват отоци, зачервяване и подпухналост на клепачите, пигментация на брадичката и слепоочията. Диетолозите препоръчват в този случай да добавите в менюто си повече плодове и зеленчуци, които са богати на целулоза. Те ще помогнат за спадне отока и ще подобрят състава на кръвта.

gluten

Споделяне:

коментара (0)

Оставете коментар

Email адресът ви няма да бъде публикуван Задължителните полета са обозначени с *

*