Сюрреализъм haute couture от Dior
23.01.2018 iamfashion

Луди сме по тази естетическа революция с маски за лице и флаш татуировки вместо бижута

Мария Грация Киюри съвсем целенасочено избира сюрреализма като основна посока в haute couture колекцията на Dior за лято 2018. Дизайнерката се е разровила в архивите на френската модна къща, а там я очаквали свидетелства за приятелството между Кристиан Диор и френската художничка Леонор Фини, която била наречена „ Женският Салвадор Дали“. Самият Диор бил първият, който организирал изложба с нейни произведения в своето ателие.

Кралицата на артистичната парижка бохема и една от най-фотографираните французойки на 20-ти век споделя: „Бракът не е по вкуса ми. Никога не съм живяла с един човек. Откакто навърших 18, винаги съм предпочитала да живея в някакъв вид общност – голяма къща с моето ателие, котки и приятели, един от които е по-скоро любовник, а друг – по-скоро приятел. Това винаги се е получавало.“

Освен в артистичното офромяне на залата и в принтовете и силуетите на дрехите, в монохромната колекция на Dior акцент е и гримът, сътворен от творческия грим директор на Dior Питър Филипс. Той неведнъж е доказвал, че цени провокативната визия на сюрреалистичните творци. Тази своя възхита той изразява в превъзходния грим на очите, с който подчертава свръхестественото усещане за свобода и забавление.

Основният инструмент на креативността му е очната линия Matte Black Diorshow. С нейна помощ той рисува хиперболизирани линии около очите, с което ги отваря и дефинира.

Но истинското революционно очарование на визията са маските за очи/лице, създадени от британския художник Стивън Джонс. Маските няма да бъдат пуснати в продажба от Dior, но флаш татуировките с различни надписи, с които са заменени бижутата в стайлинга на моделите, могат да се превърнат в хит.

#DIORCOUTURE #PFW

HAUTE COUTURE SPRING SUMMER 2018, DIOR SHOW BACKSTAGE DIOR

ГРИМ & ВИЗИЯ: MAKEUP BY @DIORMAKEUP @PETERPHILIPSMAKEUP

СНИМКИ: VINCENT LAPPARTIENT ЗА CHRISTIAN DIOR PARFUMS

Споделяне:

коментара (0)

Оставете коментар

Email адресът ви няма да бъде публикуван Задължителните полета са обозначени с *

*