Как зимата променя парфюмната ни личност

Как зимата променя парфюмната ни личност
28.01.2019 iamfashion

Зимата прави нещо със сензорите ни – те се променят и ни тласкат към необичайни за нас ухания. Така поне определяме тези, които изненадващо ни привличат.

Според много парфюмеристи типично женските нотки се свързват с белите цветя, със сладките нюанси като ванилия или бадем…

Според мен обаче няма съставки или нотки в ароматите, които могат да бъдат описани като чисто женски или чисто мъжки – всичко зависи от съчетанието им и предпочитанията. Преди всичко парфюмът трябва да се „свърже“ с личността ни. Различните категории ухания впечатляват първо с цвета и формата на флакона си – очевидно е, че красивата опаковка е първата стъпка към покупка. Често дори външността е индикатор за това какво се крие вътре.

Условно можем да разделим зимните ухания на четири категории… жени!

НЕЖНА И РОМАНТИЧНА

Лесно си представяме как ароматите в розови или пастелни на цвят флакони обикновено са плодово-флорални или сладки. И таргетът им съответно са млади и привидно безгрижни момичета, но това не означава, че не могат да се слеят идеално и с дамите. Знаков е личният стил, а не възрастта. Ако все пак държите на дозата сериозност, внимавайте да не прекалите със сладки нотки като ванилия.

ПРЕФИНЕНА И РАЗКОШНА

В златни флакони са предимно аромати, в които доминират флорални нотки. Те са малко по-силни, уханието им е по-отчетливо, а течността обикновено е златисто-жълтеникава. Една от основните съставки е розата.

МОДЕРНА И ДИНАМИЧНА

Логиката почти никога не греши и води натам, че ако обичате семпли силуети и зашеметяващи детайли, значи освежаващите ухания идеално допълват харизмата ви. Сладките им нотки най-често са в кристални или прозрачни бутилки, а течността е в син цвят, което кореспондира с флуидността на водата. Парфюмът не трябва да отнема твърде много от вниманието, а характерните нотки са цитрусови, на зелени треви и растителни.

СМЕЛА И СИЛНА

Не може да стигнете далеч, ако сте мълчалива и не оставяте следа. И, ако обичате да се говори за вас, почти задължително е да носите силен парфюм. Той почти винаги е в тъмен на цвят флакон и често има ориенталска уханна нишка, което го превръща в знаково ухания – като кафе, кожа, тамян…

коментара (0)

Оставете коментар

Email адресът ви няма да бъде публикуван Задължителните полета са обозначени с *

*