Как за 30 минути изтрих 10 години от лицето си?

Как за 30 минути изтрих 10 години от лицето си?
25.03.2019 iamfashion

Vivace RF и PRP – най-новата тенденция в естетичните процедури съчетава микронидлинг с радиочестота за наистина безупречна кожа, а комбинацията с плазмолифтинг я превръща в перфектна

Външният стимул винаги е като добавена стойност на мотивацията ми. В този етап от живота ми такъв стимул за поддържане на красотата ми е предстоящият абитуриентски бал на дъщеря ми. Трудно си признавам, но приятелите ми ясно забелязват, че аз май се вълнувам повече от абитуриентката.

Концепцията ми за живота се доближава до идеята за естественото му случване –  не насилвам, не изчаквам прекалено, приемам нещата такива, каквито са, без излишни сантименти и драми. Това е разбирането ми и за процедурите за красота – те трябва да са максимално естествени, неинвазивни, да причиняват минимален дискомфорт – с минимална намеса да постигат максимален ефект. Изборът ми на процедури, с които да съживя излъчването ми, е определен от тези критерии. И имам условие за външна намеса: да бъде максимално натурална и да подпомага естествените процеси на организма ми, а не да вкарва чужди „помощници“ в тялото ми. Искам да бъде и с максимално дълготраен ефект за кожата. Така стигнах до идеята за микронидлинг. В случая стигнах по-далеч и реших да комбинирам микронидлинга с още една терапия, която отговаря на изискванията ми за максимална естественост – терапията PRP, позната като „вампирски лифтинг“.

Какво е PRP терапия?

Няма по-естествено и безопасно от ресурса на собствения ми организъм – кръвта. Тромбоцитите в нея освобождават растежни фактори, които стимулират производството на колаген и еластин. А целта ми е подмадяване и уплътняване на кожата на лицето ми. Това, което прави PRP терапията е точно това. Плазмолифтингът помага за възстановяване на загубения колаген. Това е метод за клетъчно подмладяване, т.е. рестарт за кожата. Въвеждането на тромбоцитите (посредством плазмата) засилват способностите на кожата да се регенерира – така тя става по-еластична, свежа и тонизирана. Плазмотерапията е напълно съвместима с микронидлинга.

Какво е мокронидлинг?

Това е минимално инвазивна процедура, която чрез микроигли нанася повърхностни пробиви в кожата, за да провокира оздравителен процес, чрез който се коригират несъвършенствата по повърхността й. Теорията е, че малките пробождания в кожата в определена зона изпращат сигнал на тялото, което „отговаря“ с производството на колаген и еластин, за да възстанови нараненото място. Хубавата новина е, че този колаген не е „изпратен“ да възстанови само „нараненото“ място, но и зоната около него. Така кожата възстановява еластичността си като цяло.

Защо микронидлинг с Vivace RF?

Vivace RF е повече от познатия ви микронидлинг. Този апарат прави всичко, което може да се направи по време на една такава процедура – към стимулирането от микроубожданията, добавете радиочестотата и LED светлината. Тази комбинация води до истински максимални резултати, които са доста далеч в сравнение с тези от обикновения микронидлинг.

*****

С Vivace RF микроиглите проникват до 3.5 мм в дълбочината на кожата с почти нулева болка и без престой, което не може да направи почти никоя друга естетична процедура.

*****

Резултатите от Vivace RF са феноменални! Постигат се, именно чрез комбинираното действие на микронидлинг с радиочестота и синя и червена LED-светлина. Радиочестотата загрява подкожните слоеве и подпомага производството на нов колаген. Синята LED светлина унищожава бактерията, причиняваща възпаление при акне, а червената активира клетките да произвеждат колаген, което подобрява текстурата и тена на кожата, помага при косопад, чрез стимулиране на скалпа Тази комбинация помага на кожата да върне своята младост, енергия, плътност, блясък и свежест.

Ползите на мокронидлинг терапията не се изчерпват с това: тя е перфектната възможност да заличите несъвършенства като фини линии и малки бръчици (около устата и очите), белези от акне и други белези, торбички под очите, стрии… Vivace RF микронидлинг е носител на награди за най-добро устройство за грижа за кожата – за 2018, най-добра минимално инвазивна процедура – за 2018, а компанията производител е наградена за RF компания и най-добра компания за грижа за кожата.

*****

Радиочестотата в накрайника на Vivace RF помага да бъдат достигнати дълбоките слоеве на кожата, където се подпомага оптималното производство на колаген от клетките.

*****

***

Време е за съвет номер 1: избирайте винаги вместо обикновен микронидлинг такъв с радиочестота и LED светлина Vivace RF. Защо? Накрайник с 36 изолирани игли с позлатен връх прилага действието си в комбинация с радиочестотен спектър от 70 вата, който разпределя топлината равномерно по кожата. По този начин намалява зачервяванията, горещите точки, паренето и дискомфорта, като същевременно увеличава стимулацията на клетките да произвеждат повече колаген. Ако трябва да направя сравнение с традиционния микронидлинг, който не използва радиочестота, след Vivace RF липсват петна по лицето, подпухване на кожата и вид, който не искате да виждате в огледалото поне няколко часа.

Какво се случва по време на процедурата?

Когато влизате в стерилен лекарски кабинет, винаги е леко шокиращо. Нещо такова беше и с първата ми процедура микронидлинг с Vivace RF. Макар че това леко притеснение ме обзе едва, когато ми нанесоха упойката (във вид на мехлем, разнесен по кожата на цялото лице). Всъщност това бяха по-скоро емоции от предстоящото, знаейки, че съм на път към процедура, при която малки иглички многократно ще „тичат“ по кожата на лицето ми и това не знаех дали е смущаващо или не. Всичко това бе причина и за нервното ми бърборене…

*****

Каквото и да кажа, комбинацията плазмолифтинг, LED светлина, радиочестота и микронидлинг е перфектната за мен – PRP ТЕРАПИЯ С МИКРОНИДЛИНГ VIVACE RF В КЛИНИКА DERMA VITA!

*****

10-тина минути разговор с д-р Паскова ме разведриха и ме накараха да се чувствам съвсем спокойна. Първите няколко убождания посрещнах с лека изненада и… толкова! Останалите 10-15 минути, колкото трае целият процес на „перфориране“ на лицето, бяха като съвсем рутинна процедура за красота.

Тук е мястото за съвет номер 2: избирайте внимателно специалиста, който ще извърши процедурата микронидлинг – ръката му трябва да е сигурна, да познава отлично работата с апарата и съответните точки по лицето, през които минава с накрайника. Именно този професионализъм помага за оптималното спокойствие и комфорт по време на процедурата.

Преди процедурата лицето се почиства идеално с мицеларна вода и измивен гел. След това се нанася упойка във вид на мехлем по цялата му повърхност. С него се престоява 30 минути. Що се отнася до PRP, взимането на кръв трае около 3 минути – нужна е около 10 мл кръв (колкото за рутинно изследване), която се взима в специална епруветка. Тук е важният акцент – в Derma Vita работят с Regen Lab, чиито китове са стерилни и сертифицирани. На дъното на епруветката ще забележите малко количество гел, за който китовете на Regen Lab притежават патент – той е важният компонент, който помага за прецизното отделяне на плазмата от клетъчните елементи и концентрира оптимално тромбоцитите по време на „центрофугирането“.

В какво се крие вълшебството на плазмата?

Тя съдържа растежни фактори, витамини, ензими, белтъци, хормони и осем пъти по-висока концентрация на тромбоцити сравнено с цялостната венозна кръв – около 60% от човешката кръв се състои от плазма. Тя именно е помощникът, който ще достави всички тези елементи в кожата ми, за да я събуди за нов живот. Това имам предвид под естествено регенериране. Плазмотерапията е идеална за ревитализация под очите – по време на процедурата д-р Паскова ми инжектира малко количество именно там. Това помага за уплътняване и за заличаване на тъмните кръгове.

*****

Максималната полза от комбинирането на Vivace RF и PRP терапия е фактът, че по време на микронидлинга каналчетата на кожата а максимално отворен в продължение на 4 до 6 часа, което улеснява максимално проникването на плазмата.

*****

На въпроса „Боли ли?“ отговарям: зависи от индивидуалния ви праг на поносимост. Убожданията са болезнени до степен на усещане, но не причиняват дискомфорт до степен да искате да спре процедурата. Игличките са между 0.5 и 3.5 мм, като в различните зони на лицето влизат на различна дълбочина. Червеното по лицето ми е смес от плазма и кръв, която е в следствие от убожданията от иглите. Ако пиете определни добавки или аспирин, има вероятност кожата ви да прокърви повече. При мен всичко беше в рамките на нормалното. 

След процедурата

Зачервяването изчезна до 30 минути след излизане от кабинета. Дори в един момент не можех да си спомня дали наистина кожата ми беше зачервена.

В следващите 24 часа не е препоръчително да нанасяте никаква козметика, тъй като каналчетата на кожата са отворени, вследствие на микроубожданията. Аз изчаках два дни, преди да се гримирам. Но кожата ми постепенно ставаше все по-гладка и светеща. А уплътняването й бе видимо веднага. Моето основно желание бе изпълнено на мига.

С Vivace RF може да третирате бръчки, фини линии, пигменти петна, неравности по кожата като белези от акне или други белези, също и стрии. За тази цел ще се наложи да следвате протокол от поне 6 първоначални процедури (това е максимума, може да са достатъчни и три, в зависимост от индивидуалния случай).

На практика възстановителен период няма – процедурата е бърза, с минимален дискомфорт и още същия ден може да продължите с обичайния си начин на живот. Просто няма да носите грим. Единствените следи по кожата ми бяха малки червени точици (на следващия ден колегите ми се взираха отблизо, за да ги забележат). В следващите няколко дни може да забележите появата на леки и малки по размер синини по различни части на лицето (при мен се появиха само в зоната под едното око, които са причинени от събирането на кръв в дълбоките слоеве на кожата. Но те отшумяват буквално за ден-два.) В следващата седмица настъпва забележимо и постепенно стягане на кожата. Пълният резултат се разкрива до един месец.

*****

Въпреки че резултатите са мигновени, прогресивно подобрение се наблюдава в следващите три месеца, тъй като процесът на регенерация на колаген се увеличава с времето. За оптимални резултати препоръчителен е курс от три процедури.

*****

View this post on Instagram

••• ВНИМАНИЕ! 💉💉💉 PRP терапия след микронидлинг Vivace RF! ••• 🔺 Истински рестарт: PRP е 100% естествена стимулация на производството на колаген и еластин в кожата, намалява белезите, фините линии и бръчките, уплътнява кожата. Микронидлинг сам по себе си за мен е най-ефективната неинвазивна процедура, която изглажда фини линии, бръчки, заличава белези. 🔻 Стъпките са следните: 🔸Нанася се локална анестезия върху лицето. • 🔸Взима се кръвна проба от ръката – количество, колкото за рутинно изследване. • 🔸Кръвта се прехвърля в стерилна епруветка на Regen Lab (китовете им са стерилни и сертифицирани, а за гела в тях компанията притежава патент) и се центрофугира за около 10-15 минути, за да се отдели плазмата, обогатена с тромбоцити. • 🔸През това време върху лицето се прилага микронидлинг в комбинация с радиочестота и LED светлина с Vivace RF. • 🔸Плазмата се втрива в лицето веднага след микронидлинга, докато каналчетата на кожата са отворени, за да проникне в дълбочина. •🔸Част от плазмата може да се инжектира с микроигли в определени зони на лицето, където има нужда – при мен това бяха около очите и в назолабиалните гънки. •🔸Финализира се с 30-минутна лист маска с водорасли, след което се нанася серум за лице. • ✔️Лекото зачервяване продължава максимум 5-6 часа след процедурата, но това зависи от индивидуалната чувствителност на кожата. • ✔️Това е 100% натурален начин да запазя младостта и блясъка на кожата ми! •❗️Микронидлинг подмладява лицето и буквално може да промени живота ви. Важно е обаче процедурата да бъде изпълнена от професионалист с висококачествена апаратура. Моят избор е клиника Derma Vita / @derma_vita_clinic с Vivace RF. •❗️PRP терапия се извършва само в медицинско заведение с правилните епруветки и апаратура/центрофуга. В Derma Vita работят с Regen Lab. ———————————————————————— #PRPfacial | #vampirefacial | #vivacerf | #skincare | #facial | #dermavita | #microneedlingwithprp | #anotherfashionbg

A post shared by Luba Vangelova (@luba4power) on

 

Споделяне: