8 филма за пробуждане и осъзнаване
15.04.2020 iamfashion

„Отивай там, където не ти е познато.“ 

И други са го казвали, дори мои близки ми го казват всеки ден, но нека да цитирам Марина Абрамович: „Отивай там, където не ти е познато.“ За растежа става дума – възможен е само в условия на преодоляване на трудности и на себе си.

Понякога ми се иска да го давам по-лежерно това с пробуждането. И гледам филми. И през годините съм изгледала доста такива. Леки филми, но необходими.

ТАЙНАТА / 2006

Документален филм, който разкрива как работи нашия свят. Тежка езотерика в елементарна интерпретация. Но не е за подценяване – с лекота се усвоява и успява да мотивира. Ако не сте запознати с трансърфирането и идеята за намеренията, тогава вероятно няма да успее да промени картината ви за света. Наскоро се появи и новата  версия The Secret: Dare To Dream.

ВЕЛИКАТА ТАЙНА НА ВОДАТА / 2006

Документален и езотеричен филм за водата. Съветвам всички да го гледат. Струва си да знаем от какво сме направени и какво консумираме и слагаме в себе си. Идеята за водата като жив организъм може успешно да промени виждането ви за живота.

PEACEFUL WARRIOR / 2006

Много приятен и лесен за гледане биографичен филм за стъпването на пътя на познанието и постигането на хармония под натиска на обстоятелствата. Философия, динамика, мотивация – това е поучителен филм и много от приятелите ми също го обичат.

MR. NOBODY / 2009

Белгийска драма с тежък психеделик сюжет, който разкрива аспектите на самите нас, които никога не сме забелязвали. Може би е най-силният филм, който съм гледала. За някои е отрицателен заради силната му енергия. А и участва Джаред Лето.

ENLIGHTENMENT GUARANTEED / 2000

Филмът е пътешествие от нашия свят към света на будистките монаси. От суетата към покоя. Оригинално е заснет с много нисък бюджет, но това се превръща в предимство, което позволява на всеки да разбере по-добре вътрешния свят на героите.

HUMAN / 2015

Документален филм от 2015-та, който показва повече от 2000 човека в 60 държави, които разказват за това какво означава да си човек. Всички хора са уникални, но общото между тях е желанието да бъдат щастливи.

САМСАРА / 2011

Друг дзен филм. Използват се доста драматични нюанси, така че вероятно ще го гледате само веднъж. Но аз харесвам изтока във всичките му житейски посоки. А темата за променливостта на живота и за прераждането е съществена за Изтока. Заснет е за около 5 години в 25 различни страни. В този филм може да видите максимално много от света за максимално кратко време.

БАРАКА / 1992

Същият режисьор на горния филм и години преди това (Самсара, режисьор Рон Фрик) заедно с Марк Меджидсън и екип от трима души посещават 24 държави в продължение на 14 месеца. Барака означава благословия или диханието на живота.

xt.

коментара (0)

Оставете коментар

Email адресът ви няма да бъде публикуван Задължителните полета са обозначени с *

*