14 дискомфротни усещания, които показват, че сте на прав път

14 дискомфротни усещания, които показват, че сте на прав път
07.01.2017 iamfashion

Те са неизменен спътник в живота на всеки.

За съжаление често бъркаме тези усещания с нещастието и в опит да го избегнем, избягваме и промените за добро в живота си. В същото време обаче, за да постигнете новото разбиране за нещата, за да се откажете от ограничаващите вярвания и да успявате да се мотивирате сами, е задължително да минете през тях.

Дискомфортът е сигнал, който често може да бъде полезен. Усещането е сякаш преживявате отново детските си страхове. След като изпитвате отново, това означава, че не сте си взели поука какво означават и защо ги изпитвате отново. Това е първата стъпка към промяната.

1. Усещането е сякаш преживявате отново детските си страхове.

След като изпитвате отново, това означава, че не сте си взели поука какво означават и защо ги изпитвате отново. Това е първата стъпка към промяната.

2. Усещане за безпомощност и „безпътица“.

Чувството на загуба е знак, че присъствате в собствения си живот. По-малко живеете и си спомняте миналото и по-малко си мислите за бъдещето, повече сте в настоящето.

Докато не свикнете с това, ще се чувствате като изгубени. Всъщност – точно обратното е.

3. Замъглено „ляво полукълбо на мозъка“.

Често, използвайки дясното полукълбо (отговорно за емоциите и интуицията), лявото започва да губи активността си и способностите си за действие. Да губи значението си. В един момент ви става трудно да се концентрирате, да сте организирани и да помните малките подробности.

Емоциите започват да отстъпват тогава, когато ги признаем. Работата ни е да престанем да им се съпротивляваме, да се борим с тях. За да получим власт над тях, трябва да ги осъзнаем и приемем.

4. Нарушен сън.

Ще спите повече или по-малко от обикновено, ще се събуждате посред нощ, защото няма да може да спрете да мислите за нещо. Ще бъдете пълни с енергия или ще се чувствате като изтощени.

5. Случват се събития, които променят живота ви.

Може би ще се наложи да преминете през нещо – развод, смяна на работа, кражба на автомобил…

6. Силна потребност да останете сами.

В един момент ще бъдете разочаровани от идеята да изкарвате всеки уикенд с приятели. Чуждите проблеми ще ви изтощават повече, отколкото да ви интересуват. Това означава, че сте преминали през „препрограмиране“. Ще се появят емоционални, ярки сънища, които ще запомняте с подробности. Ако сънувате често, това означава, че подсъзнанието ви общува с вас (или проектира картини от вашия опит), което безусловно означава, че иска да ви каже нещо.

7. Ще ограничите приятелския си кръг.

Ще се чувствате некомфортно в компанията на негативно настроени приятели. Главният проблем на тези хора е, че самите те често не осъзнават песимизма си, а да им кажете това не е много удобно. Ето защо ще започнете постепенно да ги игнорирате.

8. Усещане, че мечтите ви се провалят.

Възможно е в даден момент да не осъзнавате, че се движите към реалност, която е по-добра от тази, за която сте си мечтали, и която в по-голяма степен съответства на сегашното ви положение, а не на това, за което сте си представяли.

9. Усещането, че мислите ви са най-големият ви враг.

Започвате да разбирате, че мислите ви наистина формират вашия опит. Но това често не е така, докато търпението ни не е към края си. След това започваме да контролираме мислите си – и осъзнаваме, че винаги сме ги контролирали.10. Неувереност относно това кой сте наистина

И последните ви илюзии за това кой „трябва“ да бъдете, са в миналото. Усещате се неуверени заради известна неопределеност. Това означава, че се намирате в процес на развитие. Когато нещата се променят към лошо, ние не чувстваме колебание – просто сме сърдити и се затваряме.

С други думи, ако се появи усещане за неувереност и неопределеност – това означава, че нещата вървят към по-добро.

11. Разбирате колко дълъг път ви очаква.

Можете да осъзнаете това едва когато виждате целта, към която се стремите. Това означава, че вече знаете къде и с кого искате да бъдете.

12. „Знание“ за нещата, за които не искате да знаете.

Разбирането на това, което някой наистина усеща и чувства, или кога е настъпил краят на отношенията, или, че вече не можете да стоите на настоящата си работа… това знание не носи особено положително усещане. Причината за „ирационалната“ тревога се крие в подсъзнателното ви усещане, което към дадения момент не взимате сериозно, заради неговата привидна нелогичност.

13. Силно желание да говорите за себе си.

Фактът, че започвате да се сърдите на себе си за това как сте оставали безразлични и сте се лишавали от думите, които са изразявали позицията ви и гласа ви, че сте си позволявали да слушате други хора – това е знак, че сте готови най-накрая да спрете да ги слушате и на първо място да започнете да поставяте себе си. Уважавате се! Поздравления!

14. Осъзнавате, че вие сте отговорни за живота си и за щастието си.

Подобна емоционална автономия ужасява, защото ако объркате нещо, цялата отговорност пада върху вас.

В същото време, осъзнаването на това, е единственият начин да бъдете истински свободни. В този момент всичко в живота ви придобива стойност! Играта минава на друго ниво!

Споделяне:

коментара (0)

Оставете коментар

Email адресът ви няма да бъде публикуван Задължителните полета са обозначени с *

*