Balkan Fashion Week ще се проведе от 5 до 10 юни в Nu Boyana Film Studios в София

Balkan Fashion Week 2017 on

За първи път в световната история Седмица на модата ще се проведе в кино студио – това е Balkan Fashion Week 2017. Домакин на събитието е Nu Boyana Film Studios – от 5-ти до 10-ти юни 2017 студията ще се превърнат в най-големия “Fashion City” в Източна Европа.

Темата, под която ще се обединят дизайнери, медии и байери от цял свят, е: “Модата среща киното!”. Амбицията на организаторите е да съберат артисти от цял свят в България, непозната до момента модна дестинация.

Екип с богат международен опит в организацията на седмици на модата подготвя прецизната селекция с имена на дизайнери и артисти. Представяне на различни модни и арт презентации в съчетание с музикални изпълнения на живо ще се случват сред декорите на студиото в Бояна. Целта на модната платформа е да създаде и установи трайни условия за колаборация между Изтока и Запада.

За участие в Balkan Fashon Week може да се регистрирате ТУК.

Сред организаторите са:

Мария Колева председател на Balkan Fashion Week

Ярив Лернер – управляващ собственик на Nu Boyana Film Studios

Мира Постолаче – международен ПР на Balkan Fashion Week

Йолита Манолова – арт директор на Balkan Fashion Week

организатори – Теодора Гергова, Кристина Димитрова, Елена Алекси и Мила Захариева.

На откриващата пресконференция за събитието г-н Лернер изрази своето вълнение от факта, че в следващите два месеца Nu Boyana ще подкрепи и работи по специални проекти заедно с Balkan Fashion Week. Сред събитията, които ще се проведат, ще бъде и филмов конкурс с награда от 50 000 евро и подкрепа от страна на филмовото студио за заснемане и реализиране на късометражен филм. Това ще даде възможност за изява на млади таланти. „Това е само малка част от изненадите и вълнуващите неща, които сме ви подготвили“, заяви филмовият продуцент.

 

Гост на пресконференцията бе модната икона, блогър, ловец на таланти и създател на първия моден филмов фестивал ASVOFF Даян Перне. Тя обяви, че за 9 години това ще е първото издание на ASVOFF, което ще се проведе не само извън Париж:Идеята на фестивала е да обедини двата свята – на модата и на киното. Да осъществим 9-то му издание във филмово студио е фантастично изживяване. Тук се чувстваме като деца в магазин за играчки. Мога да кажа само едно: очаквайте неочакваното!“ Даян Перне е сред малкото утърдени лица в модата, които работят и разпростират своите контакти, влияние и дейност изключително в показването, откриването и промотирането на млади и способни дизайнери, а и артисти въобще.

Balkan FashionWeek ще се излъчва на живо едновременно от София едновременно в Париж, Лондон, Барселона, Лисабон, Милано, Москва и Букурещ.

За изданието през юни е поканен Kim Jones, главен дизайнер мъже за LOUIS VUITTON.

Лондон ще бъде представен от авангардния дизайнер Garet Pugh.

Eric Daman – дизайнер и стилист на популярните тв продукции “Sex and the City” и” Gossip Girl” ще направи еднодневна творческа работилница.

Marc Happel, директор костюми на New York City Ballet ще представи успешни примери за арт пърформанси и инсталации в колаборация – мода и балетно изкуство.

Дни преди старта на Balkan Fashion Week ще се проведе Балкански международен винен конкурс и фестивал BIWC, който тази година има специална кауза – борбата против рака на гърдата. Модната платформа ще се включи като партньор в Кампания против рака на гърдата, която се провежда в целия свят под мотото: #winelover against cancer. Целта й е повишаване на осведомеността и начините за превенция на заболяването. По време на модната седмица могат да бъдат закупени специални фанелки с мотото на кампанията. Средствата, събрани от тях, ще отидат за закупуването на кемпер, който ще пътува из цялата страна и в който ще могат се правят безплатни изследвания на жените в цяла България.

Споделяне:

коментара (0)

Оставете коментар

Email адресът ви няма да бъде публикуван Задължителните полета са обозначени с *

*