Гости, семинари и уъркшопове по време на Balkan Fashion Week

Гости, семинари и уъркшопове по време на Balkan Fashion Week
21.05.2017 iamfashion

Стилистът на „Секса и града“ Ерик Даман също с визита в София, а филмовият фестивал ASVOFF е с ексклузивен прескрининг в Кан

Между филмовия фестивал в Кан, който ще приключи на 28 май и Balkan Fashion Week, която ще се проведе в София в Студията на Ню Бояна от 5 до 11 юни има нещо общо – в програмата и на двете събития е включен модният фестивал ASVOFF на иконата на стила и модата Даян Перне.

ASVOFF

В конкурсната програма на ASVOFF са включени 66 филма, сред които ленти за световните брандове Chanel, Gucci, Versace и много други. Ще бъдат показани също документални и студентски филми. В това издание ще видим и първия фестивал за модни ленти, заснети с преносими смарт електронни устройства.

СЕМИНАРИ И УЪРКШОПОВЕ

По време на Balkan Fashion Week организаторите са предвидили изключително интересни семинари и уъркшопове с участието на едни от най-големите имена в сферата на модата и изкуството от цял свят. Нашумели дизайнери и световни знаменитости пристигат за предстоящият най-голям форум в Източна Европа – Balkan Fashion Week.

Част от тях ще изнесат професионални уъркшопове в рамките на модната седмица.

 

Тазгодишният президент на ASVOFF Ерик Даман ще води майсторски клас „Пътуване чрез дизайн”. Това е едно своеобразно пътешествие чрез модния подход и шивашките умения на дизайнера – стилист на на знаменитости, носител на награда “Еми” за дизайн на костюми. Този майсторски клас ще представи шивашките умения на Даман в американските телевизионни предавания и сериали като “Билиънс”, “Дневниците на Кари”, “Клюкарката” и “Сексът и градът”.

По лична покана на Даян Перне по време на кино фестивала ASVOFF в Ню Бояна ще се включи и авангардния артист Тим Ип. Носителят на „Оскар” за най-добра арт режисура за филма „Тигър и дракон“ и с награда от Британската филмова академия за най-добър дизайнер на костюми, също ще води майсторски клас. Основателят на ASVOFF Даян Перне изследва с Ип живота си в областта на модата, филма, театъра и изкуството през последните три десетилетия и неговата философия и творческа практика, наречена “Нов ориентализъм”.

Мастърклас – моден дизайн, дизайнери и тяхното влияние върху балета и театралния костюм ще води и Марк Хапъл, директор костюми в „Ню Йорк Сити балет”. Той ще разкаже за работата си с модната икона и актриса Сара Джесика Паркър, член на борда на “Ню Йорк Сити Балет”, която подкрепя сътрудничеството между хореографи и модни дизайнери.

ОРЛАН, един от най-известните съвременни френски художници, която печели награда за онлайн репутация, определяща я като най-наблюдавания и следван художник в мрежата, също ще води уъркшоп. Тя използва собственото си тяло като тема и визуална платформа на нейната работа. Винаги смесени с хумор, често пародия или дори гротески, нейните провокативни произведения на изкуството могат да шокират или разтърсват.

Брайън Лий Бойс е американски визуален дизайнер и консултант по брандинг, базиран в Ню Йорк. Той ще води уъркшоп на тема Do You Read Me – Чете ли ме?”. От него може да научим как брандингът се превръща в огледало, което отразява образа и основните ценности, които публиката цени най-силно.

Александра Мъри-Лесли ще сподели опита си в проектирането, изработката и работата с модни звукови технологии във филмите и на сцената. Алекс е участвала в различни биеналета, като “MoMA”, “Биенале на Уитни”, “Музей за съвременно изкуство”в Австралия, 56-то Биенале във Венеция, Център Помпиду – Париж, “Търнер прайз Тейт модърн Лондон”, “Виктория и Алберт музей”, “Лондон и „Арс Електроника” – Линц.

Други гости, които ще се включат в програмата със свои лекции са:

Юлита Манолова, преподавател по стилистика и художествено режисиране в “Марангони” в Милано;

Валерия Орландо – личен гримьор на Донатела Версаче;

Дъглас Басетт – международен моден фотограф с повече от 15 години опит, работил с Vogue Испания, Vogue Beauty, GQ Германия и много други;

Гета Марини – козметичен директор и коафьор;

Мира Постулаче – международен пи ар експерт;

Таня Мазолени /MAD ZONE CONCEPT STORE/, която ще разкаже за работата на модните купувачи, които отговарят за селектирането на дрехи, в съответствие с идентичността на бранда и конкретния тип клиенти.

Предвидени са да се проведат и уъркшоповете: „Маркетингови и комуникационни стратегии за новоизгряващи дизайнери“, „Продажби в модното производство“, „Лицензиране и бранд екстеншън“ – ще бъдат застъпени и други интересни, и актуални теми от света на модата и изкуството.

Balkan Fashion Week 2017 е първата седмица на модата в световната история, която ще се проведе в кино студио. От 5-ти до 11-ти юни 2017 Nu Boyana Film Studios ще се превърнат в наиголемия “Fashion City” в Източна Европа. Амбицията на организаторите е да съберат артисти от цял свят в България, непозната до момента модна дестинация. Темата, под която ще се обединят дизайнери, медии и байери от цял свят, е: “Модата среща киното!”. Nu Boyana Film Studios е любезен домакин и партньор на събитието, без чиято помощ то не би се случило с този размах.
В рамките на платформата Balkan Fashion Week ще гостува и модната икона, блогър, ловец на таланти и създател на първия моден филмов фестивал ASVOFF Даян Перне. За 9 години това ще е първото му издание, което ще се случи първо извън Париж, и второ – в киностудио. Подготвя се излъчване на живо на събитието от София едновременно в Париж, Лондон, Барселона, Лисабон, Милано, Москва и Букурещ.

www.balkanfashionweek.eu

www.facebook.com/Balkan Fashion Week/

Instagram: balkanfashionweek

Споделяне:

коментара (0)

Оставете коментар

Email адресът ви няма да бъде публикуван Задължителните полета са обозначени с *

*