4 нови документални филма за мода
12.08.2017 iamfashion

Тази есен (съвсем скоро – през септември) ни очаква истински моден филмов маратон: на екран излизат (единият от тях вече е факт) четири нови документални филма за мода. Нещо повече – биографични филми. Всеки от тях разкрива основни моменти в кариерата и живота на световно известни дизайнери, чиито модни къщи отбелязват годишнини.

Ето кои заглавия очакваме ние, а може би и вие.

ZAC POSEN

На 6-ти септември очакваме документалния филм за Зак Поузън „House of Z”, чиято премиера ще се състои на Vogue.com. Засега е ясно, че в него участват и Наоми Кембъл, Андре Леон Тали и актрисата Клеър Денс. Режисьор е Санди Кронопулос, а филмът е посветен на 15-годишнината на модната марка.

DRIES VAN NOTEN

Вече е факт документалният филм за Дрийс ван Нотен „Dries”, чийто режисьор е Райнер Холзмер. В него дизайнерът коментира своите не толкова (според самия него) успешни колекции. Той ги разглеждал обаче като важна част от кариерата му. Неговата честност е необичайна за модната индустрия. Филмът е посветен на 25-годишнината в кариерата на белгийския дизайнер. По-голяма част от снимките са в ателието му, в къщата и в градината му. В епизодите се появява Ирис Айпфел и моделиера Памела Голбини.

MANOLO BLAHNIK

Заглавието на лентата „Маноло: Момчето, което правеше обувки за гущери“ няма как да не ни заинтригува. В документалния филм за великия дизайнер на обувки са включени интервюта с влиятелни личности от модната индустрия, които са работили с Маноло Бланик. За първи път филмът ще бъде показан в НюЙорк на 15 септември.

ZARA

Тази есен очакваме и документалния филм за империята Zara. Лентата със заглавие Zara: The Story of the World’s Richest Man” разказва за основателя на марката Амансио Ортега. В него ще бъдат разкрити механизмите на работа на пазара за масови стоки чрез интервюта на инсайдери, а някои кадри са заснети с помощта на скрити камери в магазините. Филмът разказва за живота на един от най-богатите хора в света – мултимилиардер и основател на най-известната търговска.

Споделяне:

коментара (0)

Оставете коментар

Email адресът ви няма да бъде публикуван Задължителните полета са обозначени с *

*