FaceTite: нова година с нова технология за младост

FaceTite: нова година с нова технология за младост
09.11.2017 iamfashion

Когато самите лекари тестват процедурата върху себе си, ние им вярваме!

Да си представим, че сте решили да се опрете на апаратна процедура, за да запазите стегнатат си кожа, перфектния контур на лицето и секси излъчването си. Може би първо в съзнанието ви изниква познатата дума фейслифтинг. Ще ви спестим малко търсене по темата: нека първата дума, която изниква в съзнанието ви бъде Tite – FaceTite & NeckTite.

Веднага пояснявам: ако искате да запазите резултата от (така или иначе вече сте решили да запазите младежкото си излъчване) извършената процедура на лицето си за повече от 5 години, без междувременно кожата ви да се отпусне, да се възстановите за изключително кратък период от време и да постигнете изключителния ефект без никакви травми…. запомнете FaceTite & NeckTite.

Като жена, която поддържа кожата на лицето и тялото, както и формата ми като цяло, имам нужда да коригирам само малки зони като шия, бузи, ръце, вътрешната част на бедрата, гърди и колене.

Нужна ми е съвсем малка намеса и то без да имам нужда да се отстранява излишна кожа или мазнина. Това стеснява периметъра ми на избор на процедура, ноза сметка на това ме улеснява, познавайки възможностите на FaceTite & NeckTite.

Какво се случва по време на процедурата FaceTite & NeckTite?

Вместо да се отстранява мазнината (както при липосукцията), с помощта на RFAL технологията термично се атакува подкожната мазнина и се стяга колагеновата тъкан за оформяне и контуриране на лицето и малки области на тялото. Така лесно може да стегнете увисването на бузите, около очите, контура в долната челюст. Шията и деколтето ще изглеждат с няколко години по-млади, а вътрешната част на бедрата – доста по-стегната.

Не отстраняването със скалпел, а радиочестотната енергия намалява излишните мазнини. Появи се достоен конкурент на традиционния опретивен лифтинг, който съвсем реално заплашва да го измести.

Това е съвсем реално – FaceTite & NeckTite причинява минимален дискомфорт и подуване, както и травматични усещания.

 

Истинското доказателство за ефекта от FaceTite & NeckTite обаче ще ви учуди!

Тъй като процедурата се предлага за първи в България единствено в клиниките на дерматолозите д-р Радина Денкова в Aesthe Clinic, д-р Дончо Етугов в Este Derm в София (и д-р Ива Стоилова в Derma Vist в Пловдив), САМИТЕ ТЕ Я ТЕСТВАХА ВЪРХУ СЕБЕ СИ. А аз вярвам на това, което споделят специалистите, които извършват самите процедури!

Д-р Радина Денкова / Aesthe Clinic: “За пръв път в практиката си виждам минимално инвазивна процедура, която да дава такъв резултат.”

Д-р Деноква, вие самата се подложихте на процедура с FaceTite. Какви са впечатленията ви от процедурата и какъв е резултатът?

Отдавна търся процедура за моята практика, която да реши ефективно въпросът с отпускането на кожата в долната част на лицето и неравната линия на долната челюст. Открих апарат Inmode FACETite след сериозно проучване. Свързах се с фирмата производител и те ме насочиха към Булмед Консулт като дистрибутори за апарата на българския пазар. Исках да видя на живо в реални условия как работи и какви са резултатите. Посетих д-р Паоло Ровати в неговата клиника във Верона. Бях силно впечатлена от работата му с апарата, наблюдавах реално третирането на трима пациенти и много снимки от архива на колегата преди и след. Резултатите ме изумиха и реших аз самата да се подложа на процедурата. По този начин исках:

 • Да реша собствения си проблем със започналото отпускане в областа на линията на долната челюст и зоната под брадичката.
 • Да изпитам върху себе си болезнеността на процедурата и усещанията, които придружават намесата, за да мога да обяснявам много точно на пациентите си какво да очакват преди, по време и след терапията,
 • Преди да реша дали да инвестирам в апарата, да се уверя дали наистина той действа, за да бъда максимално честна с моите пациенти и да направя разумна инвестиция.

Изминаха три месеца от манипулацията. Тъй като процедурата се извършва с местна упойка, нито за момент не съм усетила болка. Първите три дни трябваше да нося ластична превръзка (бандаж), който да спомогне за по-бързото възстановяване на кожата и прилепването й към подлежащите тъкани. Около една седмица имах умерено изразен оток, но не се откъснах от работния процес. Вследствие травмата цялата зона на третиране беше уплътнена и безчувствена. Отокът премина, но уплътняването продължи около месец. Реален резултат и то отличен виждам сега, към края на третия месец, но д-р Ровати предупреди, че най-добър резултат се очаква между третия и шестия месец. Имайки предвид, че ефектът продължава около 5-7 години, периодът за постигане на краен ефект е абсолютно приемлив за мен.

Защо решихте да инвестирате в тази процедура?

Проблемът с отпускането на кожата и тъканите с годините е сериозен. Досега реални резултати в тази насока ни даваше оперативният лифтинг на лицето. Тъй като по-голяма част от пациентите ми са ангажирани, работещи и заети хора, повечето от тях трудно си позволяват да се откъснат от работа за дълъг период от време и възстановяване след оперативна намеса. Да не забравяме, че като всяка операция и лифтингът има своите рискове. За пръв път в практиката си виждам минимално инвазивна процедура, която да дава такъв резултат. Процедура, която не изисква отделяне от работния процес. Апарат, работата с който е абсолютно безопасна, тъй като имаме пълен автоматичен контрол на температурата и контрол на енергията, която трябва да се постигне при работа, за да бъде ефективна терапията. Доволна съм от ефекта на процедурата, който е видим. Мога да бъда честна с пациентите си и да не ги подвеждам по отношение на резултата. Това са основните причини да инвестирам в този апарат.

Какви ще са ползите за вашите клиенти?

 • Стягане на долната част на лицето, права линия на долната челюст
 • Стопяване на мазнината в областа на брадата или т. нар двойна брадичка
 • Стопяване на мастните натрупвания в областа на бузите
 • Постигане на младежка визия
 • Възстановителен процес не изискващ отделяне от работа
 • Бърза и безболезнена процедура

Д-р Дончо Етугов / Este Derm: “Работи се инвазивно, но без рязане и без дълъг възстановителен период.”

Д-р Етугов, вие сам се подложихте на процедура с FaceTite. Какви са впечатленията ви от процедурата и какъв е резултатът?

След като проучвах естетичното пространство за подобен род машин повече от 10 години, открих уникалните качествата на Фейстайт. Проведените обучения в Италия допълнително ме убедиха за изключителната безопасност на апарата и така реших и аз да бъда първият пациент на собствената си машина. И не сгреших. Още на 6-7 ден, след като премина травмата от процедурата, започна подобряването на отпуснатата кожа. Вече минаха 60-ина дни след фейстайт и резултатът е изключителен. Очакването ми е до шестия месец окончателно контуриране на ръба на добната челюст, както и напълно прибиране на двойната брадичка.

Защо решихте да инвестирате в тази процедура?

Инвестицията е сериозна, но оправдана. Подмладява се една изключително проблемна за естетичната медицина зона – долната трета на лицето, основно двойната брадичка и отчасти шията. Ще цитирам италианския колега, пластичен хирург, който сподели, че резултатите в тази зона след фейстайт са с пъти по-добри от лифтинг на шия и долна трета на лицето.

Кое прави процедурата незаменима, в сравнение, с останалите хирургични и нехирургични методи?

Отговорът се съдържа в технологията и принципа на апарата: работи се инвазивно, но без рязане и без дълъг възстановителен период и се използва радиочестотна канюла. Последната загрява, контролирано до 70 градуса мастната тъкън в подкожието. Така разтопяваме излишните мастни депа и с микро-липосукция изваждаме втечнената материя. Загряването на кожата до 40 градуса стимулира образуването на колаген и еластин и предизвиква стягане и лифтинг на отпуснатите зони. Не мога да подмина и въпроса за безопасността. Технологията е разработена и надграждана през последните 10 години и постигнала пълен контрол на параметрите, с оглед безопасността на пациента. Достигайки терапевтичните, температурни граници, подаването на енергия прекъсва. Контролът се осъществява от вътрешен термодатчик за достигнатата температура в подкожието, а на повърхността на кожата има втори термодатчик, който прекъсва затоплянето при достигнати прагови температури на повърхността на кожата. В крайна сметка се осигурява двоен контрол, независещ нито от опита или сръчността на лекара-оператор, нито от субективните усещания на пациента. Факти, красноречиво показващи безопасността на Фейстайт.

Какви ще са ползите за вашите клиенти?

Ползата от прилагането на Фейстайт е това, че се постига нехирургичен лифтинг на долна трета на лицето, както и на шията. Процедурата е амбулаторна, с локална анестезия, но в хирургични условия и пълна стерилност. Резултатът е:

 • подобряване до пълно изглаждане на марионетните бръчки,
 • изглаждане на контура на долната челюст,
 • прибиране на двойната брадичка,
 • стягане и повдигане на кожата на шията.

Д-р Стоилова, защо решихте да инвестирате в тази процедура?

Инвестицията в апаратурата не е малка, но съм напълно убедена, че с нея ще направя клиентите си много доволни. Процедурата е неинвазивна, с кратък възстановителен период и дава изумителни, най-вече дълготрайни резултати. За мен като специалист тази машина ми дава възможност да третирам зона, която досега беше трудно поправима с нехирургични инструменти – а именно двойната брадичка, части от шията и кожата по долната челюст. Това е голямо предизвикателство и носи истинско удоволствие, когато дерматологът може да се справи. Фейстайт е модерното решение на фейслифтинга, но без рязане и излишно опъване на кожата. Фейстайт работи с радиочестотна канюла, която стимулира отвътре естествения синтез на колаген и еластин. По този начин връщаме времето назад по естествен за кожата и тялото ни начин, без да му вредим.

Какви ще са ползите за вашите клиенти?

Моите пациенти ще останат доволни да разберат, че вече могат да си направят лифтинг на лицето, без да се подлагат на тежки операции и без да трябва да крият лицето си с месеци. Подмладяването на кожата с 10 години вече не е само маркетингов трик, а самата истина.

Автор: Люба Вангелова
Споделяне:

коментара (0)

Оставете коментар

Email адресът ви няма да бъде публикуван Задължителните полета са обозначени с *

*