За BON MARCHÉ трябва да пораснеш в естетиката си!
30.05.2019 iamfashion

Да, да! Само тогава може да изпиташ насладата от съзерцаването на хармонията на цветове, детайли, рамки, място, материи, текстури… Когато си пораснал естет! Как картината сякаш е създадена, за да стои на пода, а до нея сякаш е създадено (ей така просто, създадено е и толкова!) да седи лампата…?!?

Така е направено да бъде (като в природата), без да оставя избор за търсене на отговори.

Ако ги търсите, не разбирате.

Не звучи обидно.

Истината е!

Приемете я!

Не ми идва на ума да критикувам или пречупвам. Естетиката просто се случва в ума ми! Влияе на разбирането ми на живота и отношението ми към това, което ми поднася.

Аз пораснах за BON MARCHÉ… Рядко мога да си позволя нещата, които искам за мен от всяко събитие, но пораснах да изпитвам медитативна пълнота от факта, че това се случва сега. На мясото, където съм, в града, в който живея, сътворено от хора от плът и кръв. Случва се различно нещо от модерното, известното, продаваемото, търговското, заслужаващо да бъде показано по телевизията….

Вместо да се наслаждавам на изкуството, когато то е превърнато в такова, защото някой го е именувал и му е сложил етикет, аз го наблюдавам и то ме променя сега!

Да изкарам време (кратко или по-дълго) в пространство на подобна хармонична визия… равносилно е на въздействието на изкуството. Семпло и безкрайно! Само най-добрата класика може да бъде вечна. А в пространставата на BON MARCHÉ й отговаряме с взаимност.

Геометрични линии хармонират с лекотата на формите и цветовете – не само на мебели, аксесоари, картини… Удоволствието да откривам себе си в нещо. Това ме прави щастлива – нямам потребност да обяснявам как точно и какво ми носи. Просто ми го носи! В крайна сметка красотата не означава еднакво нещо за всички. Затова е красота!

Индивидуалността се проявява чрез предметите, често е така, но рядко е достатъчно.

И все пак – картини, фотографии, скулптори, килими, аксесоари – всяко от тези може да бъде произведение на изкуството, поставено в своя особен контекст. Носи силен заряд и често се превръща в привличащ център на интериора. Изкуство за интериора или интериор на изкуството – те се привличат взаимно.

Каноните на минимализма тук са в пълен ход, макар и да изглежда, че липсват – но всъщност са размити под формата на изкуство.

„Прекрасното не може да се познава. То трябва да се почувства или създаде.“ / Гьоте

Дамите от BON MARCHÉ го създават за нас. Мека светлина, изтънчен аромат, винтидж елегантност, стари огледала, модерни картини, абстрактни пластики и скулптури, минимализъм и аксесоари – хармонията е у дома си. Благодаря!

От 30 май до 2 юни – най-прекрасните дни от началото на лятото в града. Това е подаръкът ми от мен за мен за рождения ми ден – 1-ви юни е тук!