Едни устни разлика
10.05.2020 iamfashion

Филър в устните – след като чуят това, половината от вас си представят визия тип “Кардашиян”. Имаше и такова време. Но фалстартът на тази тенденция е в миналото.

Какво мисля аз: каквото и да правим за красотата си, с каквито и да е методи, важно е да оставаме подобни на себе си, прекрасно изглеждащи, добре поддържани, достойни… и дори малко по-млади за годините си. Но именно това „малко“ е важният момент. Тази златната среда нямат шанс да постигнат всички – за нея се изисква адекватна самооценка, но и майсторска работа на грамотен специалист.

Устните са един от маркерите на възрастта и с тях като че ли най-лесно можем да се справим. Затова и процедурата за поставяне филър в устните се сдоби с популярността си. Тук споделям моя опит.

Защо д-р Мария Тончева? Първо се „сблъсках“ с нея покрай участиетието микато гост в предаване на bTV. След това я опознах като човек и едва след това и като специалист. Познавам доста естетични дерматолози, но никога не съм си представяла, че работата на някой от тях може да бъде толкова фина и едва забележима като тази на д-р Тончева. Пациентите, които са „минали“ през ръцете й, впечатляват със свежо излъчване, вибрация на лицето, каквато само младостта и самочувствието може да даде и по никакъв, но наистина по никакъв начин не мога да открия каквато и да е намеса по тези лица. Това е харизмата, която добавя специалистът към излъчването ви. Да не остави видима намеса, а да добави харизма – ясно беше, че този специалист ще бъде „моят“ в следващите години.

Go big or go home – в случая с устните това НЕ Е ВЯРНО.

Добре би било да има нещо като ръководство с често задавани въпроси за филърите за устни – след като отговорите на въпросите, по-лесно ще вземете решение дали чрез тази процедура ще помогнете на по-добрата версия на вас да се появи. Ето най-важните въпроси относно поставянето на филър в устните.

Колко струва?

Плаващ е отговорът – средно между 350 и 500 лв., но може да стигне и до 600 лв. за 1 ml. Зависи от филъра, зависи от специалиста, зависи от количеството. Така че имате шанс да си поставите филър и за по-малко отколкото сте си представяли. Но се замислете – какъв филър ще поставите в устните си и какво количество. Препоръчвам ви той да бъде качествен, проверен, безопасен и съответен за вашия тип устни.

Какво съдържат филърите?

Вещество, което се съдържа естествено в човешкия организъм – това е хиалуорновата киселина. Достатъчното й количество помага устните ви да са хидратирани, сочни, плътни, обемни и меки. Тъй като филърите са разградими, хиалуроновата киселина се абсорбира в устните и по този начин им придава именно тези качества.

В този пост може да узнаете повече за филърите на Fillmed Laboratories.

View this post on Instagram

Продуктовата линия ART FILLER е разработена от колектив от водещи, световни експерти в инжекционните техники. АRT FILLER отговоря на изключително завишените критерии на лекарите , но и на големите очаквания на пациентите за продукт с по-висока степен на безопасност, ефективност, естествени и дълготрайни резултати.👩‍🔬 ТЕХНОЛОГИЧНА ИНОВАЦИЯ в текстура е основополагащият принцип, залегнал в концепцията на ART FILLER.⭐️ Тайната е TRI-HYAL технология- комбинация от хиалуронови киселини с много дълги вериги и такива с дълги вериги, които формират подвижни връзки помежду си и придават на гела изключителни пластични свойства, склуптуриращи и обемни характеристики. Добавена е и свободна хиалуронова киселина, която оптимизира лекотата на инжектиране.💉

A post shared by FILLMED BULGARIA (@fillmed_bg) on

Колко големи устни?

От една страна това зависи от вида на филъра – може да постигнете по-меки и естествени устни, както и по-плътни и обемни. Аз лично предпочитам фин и нежен филър за максимално естествен резултат. Целта ми е да добавя не обем, а да възстановя естествената плътност, мекота и тонус. С филър може да коригирате обема на устните, техния контур, тяхната плътност или да възстановите тяхната хидратация.

Има установени критерии за големината и вида на устните, които е препоръчително да се следват. Важно е съотношението между долната и горната устна – долната трябва да е по-голяма, за да изглежда лицето хармонично и да се запази неговата младост.

С филърите Art Filler Lips и Art Filler Lips Soft устните остават вашите – естествени, свободно движещи се, без намек от намеса – причината е, че филърите се усвояват и „настаняват“ перфектно там, където са поставени. И изпълняват основната си роля – да събудят красотата ви, а не да я променят.

 

View this post on Instagram

#lips #fillers #artfiller #best #french #Fillmed #beauty

A post shared by Dr.Maria Toncheva (@dr.maria_toncheva) on

Боли ли?

Не. Предварително устните се намазват с анестетик и това ги обезчувствява до степен на усещане от интервенцията, но не и до болка. Първоначално леко болезнено усещане причинява самият оток – но след 48 часа ще видите реалните си устни, които освен красотата им нищо друго няма да ви напомня, че в тях е поставен филър.

Какво е усещането?

Радост и самочувствие. Това е първият сигнал. А що се отнася до физическото усещане – представете си сякаш сте правили упражнения и имате мускулна треска. Това е усещането в устните ви в следващите два дни най-много.

Има ли период на възстановяване?

Варира от пациент до пациент. Зависи от много фактори – дебелина и чувствителност на кожата, начин на изпълнение на процедурата, вида на филъра… Но дори и да се появят синини по устните ви, след три-четири дни от тях няма да има и следа. Освен това това има безценни помощници за възстановяване, а и за поддържане след това на красотата на устните като Nutri Filler Lips на Filorga.

View this post on Instagram

💋 Устните 💋 • ❗️Най-важните моменти от LIVE разговора ни с естетичния дерматолог д-р Мария Тончева | @dr.maria_toncheva на тема •Грижа и процедури за устни• 👉▪️ Кога може да започнете с процедури за корекция на устни? Трябва да бъдете 100% сигурни и да изберете най-подходящия филър. Това ще направите с помощта на специалиста, което означава, че неговият избор също трябва да е добре преценен. ▫️ Избирайте филър според качествата му, а не според цената му. ▪️ Изборът на вид филър се определя от желания резултат – обем, плътност, контур. За предпочитане са филъри със soft текстури. Art Filler Lips Soft е един от най-търсените филъри заради редица предимства. Благодарение на качествата му за оформяне се постига перфектен обем в динамична зона като устните, с мека нежна текстура е, с помощта на която меките тъкани се оформят идеално, бръчиците се заглаждат и изпълват, контурите се извайват прецизно, а синтезът на хиалуронова киселина продължава и след поставянето на филъра. Освен това той перфектно се интегрира с околната тъкан на устните. ▫️ Процедурата е инжекционна, което означава, че трябва да бъде извършена от сертифициран специалист с богата практика. В тази зона на лицето преминават важни кръвоносни съдове, затова лекарят трябва да е отлично запознат с анатомията. Така могат да бъдат предотвратени евентуални сериозни естетични и здравословни проблеми. ▪️ След процедурата грижата продължава – на снимката е подхранващият балсам за устни Nutri Filler Lips на @filorga_bulgaria , който е вдъхновен от медицинските процедури. Той придава обем, изглажда устните и ги оформя. Може да се ползва от всеки, като комплексът NCTF помага за ревитализиране и блясък на устните. А специален пептид стимулира синтеза на колаген за по-плътни устни. ▫️ Устните на европеидната раса имат своите закономерни пропорции, които определят стандарта за красота. Всяко нарушаване на тези пропорции променя естествените черти на лицето и излиза извън определението за красота. Затова е важно корекцията на устните да се съобрази с формата и типа на лицето.

A post shared by Luba Vangelova (@luba4power) on

Колко време трае ефектът?

Зависи от избрания филър и от собствения ви метаболизъм. Съответно може да се наслаждавате на резултатите в продължение най-малко на 6 месеца, но до година, дори година и три-четири месеца.

С колко процедури ще постигна желания ефект?

Зависи какво е желанието ви. Може да се постигне само с една, а може и да се наложи след около месец да посетите отново лекаря си, за да дооформите и финализирате търсения ефект.

Ако не харесам резултата?

Хубавото на филърите с хиалуронов гел е, че те са разградими и при тях всичко е обратимо, а не с постоянен ефект. Всякакви грешки при поставянето на филъри в устните може да бъдат коригирани, чрез поставянето на разграждащ серум. Но ето тук е важната точка за избора на специалист и на вид филър, за да не се стига до този момент.

Безопасно ли е?

Хиалуроновата киселина естествено се съдържа в нашия организъм и въвеждането й отвън не представялва риск.

 

Когато си поставяте филър в устните, мислете за начина, по който го правите. Представете си, че е като изрусяването на косата – когато го правите постепенно с един нюанс, никой не забелязва, че всъщност сте станали по-руси. Резултатът е съвсем естествен.

Хармонията в лицето е постижима, но лекарят трябва да умее да вижда уникалната красота на всеки пациент и да се опита да подчертае достойнствата му. В крайна сметка с възрастта ние трябва да оставаме себе си –  самодостатъчни и адекватни, различни и красиви по свой начин. Лицето ни трябва да остава истинско! Тук идва помощта на естетичната медицина, но намесата й трябва да е компетентна и без да причинява кардинална промяна във външния ни вид.

Споделяне:

коментара (0)

Оставете коментар

Email адресът ви няма да бъде публикуван Задължителните полета са обозначени с *

*