Пустата младост с YSL Pure Shots
10.07.2020 iamfashion

За нощната грижа за кожата иде реч – но преди това две-три изречения за концепцията за възрастта. Позволявам си 🙂

 

Има жени, които сами си определят разни срокове – кога да се омъжат, кога да родят, кога да се разведат, кога да се влюбят, кога „еди-какво-си“. Рисуват живота си като картина на Моне в най-добрия случай. Но ако се случи нещо и излязат от рамките, които са си поставили, за тях изглежда, че животът им е изгубил смисъл. А часовниците, видите ли, цъкат.

Умната жена (смея да я наричам така) не се ядосва, ако не следва сценарий и не си поставя норматив „да успея за 60 секудни“ или „да огрея навсякъде и да държа под контрол максимално много“. Тя знае, че в живота й нещата или ще бъдат, или не. Тя живее за кеф, развива се заради себе си (когато ти си си център на твоя свят, целият свят е различен), грижи се за себе си, обича се, цени се и не се страхува от възрастта.

Другата категория жени я наричайте както искате. Недалновидността им ражда недоверие и страх и затова повечето неща в света им не ги удовлетворяват. И се страхуват от розов руж или прасковени кремообразни сенки: „Не може, на какви години съм?!“

Годините са си мои!

А какво е възрастта? Период от живота, който пълним с преживявания, с щастливи и трудни моменти, със спомени, с ценности. А каква е опаковката на тази „стара ракла“, всеки сам решава. Затова, когато някоя жена под прикритието на загриженост и добронамереност обърне внимание на възрастта ви (или на начина ви на живот), пожалете я – тя говори за себе си, не за вас. Говори за собствените си пропуснати възможности!

За „опаковката“ стана дума – харесва ми да се грижа за нея, но да я пазя да остане разпознаваема и моята, с белезите на преживяванията и да си личи, че е обичана. Кожата ми!

Какво ми дава линията Pure Shots?

Не толкова смела, колкото ми се иска, но променяща се, кожата ми живее моя живот. А той е динамичен. И се случва предимно в града. И в един момент до мен достигна идеалната грижа – създадена, за да съхрани младостта на кожата, но в условията на градската динамика. Защото, честно казано, не искам да се лишавам от точно това – жуженето на градския ми ден с всичките му негативи. Но ако тях ги нямаше, нямаше да е същото!

Движения, светлина, енергия, действие – това е преобладаващата атмосфера на всеки мой ден. Такива са градските жени. И в тези дни има смисъл от лукс, ако е ефективен и иновативен.

Дерматолози и учени ботаници от екипа на YSl Beauty с общи усилия създадоха нови формули за грижа за кожата в условията на градските агресивни фактори – те ускоряват стареенето на кожата с 40%. Обаче ни харесва – градските жени не искаме да променяме генерално начина си на живот, но пък най-голямото ни желание остава да овладеем последствията от него върху красотата ни.

И се появи Pure Shots – нов подход в грижата за кожата. Той обединява природата и науката. А звездата на линията е нощният серум Pure Shots Night Reboot Serum. Защото всички органи на тялото, включително и най-големият – кожата, се възстановяват пълноценно само през нощта. Знаете: „сън за красота“. Затова и нощната грижа е толкова полезна и ефективна. Не си и помисляйте да я пренебрегвате. Дори разчитайте повече на нея, отколкото на дневната.

Серумът за нощни чудеса

Pure Shots Night Reboot Serum е двуфазен серум – ексфолира и овлажнява, като премахва несъвършенствата, но това е ролята на нежната ексфолиация. Технологията Night Reboot помага за изглаждане на повърхността на кожата и активира способността й да се регенерира.

Нанасям го преди да си легна вечер, за да може през нощта да си свърши работата – да премахне мъртвите кожни клетки, унищожени от градското замърсяване. Как?

Сред изтъкнатите съставки на серума е гликоловата киселина и масло от лунен кактус. И двете са добити в градините Ourika Gardens на YSL в Мароко. Гликоловата киселина ексфолира кожата, а маслото от лунен кактус има възстановяваща сила и предпазва новите кожни клетки от оксидативен стрес. Това е най-осезаемият фактор на градския живот, който засяга повърхността на кожата.

Как го нанасям

  • Тъй като е двуфазен серум, не забравяйте да го разклатите добре, преди да го нанесете, за да се смесят текстурите.
  • Аз използвам само две изпомпвания – това е и препоръката на YSL. Но ако се наложи, идеята да използвате три не е лоша.
  • Текстурата е много лека и се абсорбира много лесно. Изпомпвам върху дланите и леко ги разтривам, след което натискам леко с длани върху челото, бузите и шията. Върху участъците с тъмни петна разнасяйте с кръгови движения.
  • Серумът не само ексфолира, но и овлажнява и това се усеща.
  • Сутрин след сутрин умората от кожата изчезва и лицето става по-сияйно, заради по-гладката текстура.
  • Преди серума нанасям лосиона Hydra Bounce Essence-In-Lotion – омекотява кожата и я подготвя за следващите продукти. Следва серума. А след него нанасям крема Perfect Plumper – изпълва тънката кожа (моята е пример за такава) и я изглажда.

Ефективен и иновативен лукс – YSL не ме изненада!

коментара (0)

Оставете коментар

Email адресът ви няма да бъде публикуван Задължителните полета са обозначени с *

*