Как изглежда новият wellness
15.08.2020 iamfashion

IV терапията днес е задължителна стъпка в здравословния начин на живот

Звучи доста просто – само 45 минути за IV терапия с витамини и минерали, получена чрез инфузия в комфорта на собствения ви дом или на избрания център. В случая аз избрах REVIV. Доста звезди го правят, дори смятат IV терапията за задължителна в wellness начина им на живот. Виждала съм, чувала съм, разказвали са ми познати и дойде моментът да тествам. 

Освен да изтрива махмурлука, тази терапия помага да се преборим по-бързо с изтощението (след концерт, след полет, след стресов период… сами си изберете) и засилва имунната система. Много вероятно ще кажат, че научните доказателства за тези ефекти не са достатъчни. Но в по-голямата си част хората споделят за именно такива ползи – бързо връщане на силите, бърза хидратация, бързо лечение. Разбира се, че ако сте препили, една такава хидратация на организма ще ви накара да се почувствате доста по-добре. Има логика, защото чрез инфузията (вливането директно в кръвопотока), се заобикаля бариерата на стомашно-чревния тракт (с безкрайното число ензими, които пречат на пълното абсорбиране на веществата от организма). 

Има един друг важен момент – когато даваме възможност на нещо (в случая витаминен коктейл с аминокиселини и минерали) да влезе директно в кръвопотока ни, всъщност “прескачаме” всички предпазни мерки и филтри, които самият организъм има. Затова е задължително да се информирате какво включва въпросния коктейл. Важно е да го правите в безопасна и чиста среда. Важно е и да се доверите на обучени специалисти. 

Защо REVIV? 

Компанията е световен лидер в интравенозните и мускулни терапии, присъства в близо 40 държави с общо 90 центъра и е нещо като запазена марка в тази област.

Веднага след края на  карантината единствената ми цел бе да се погрижа за здравето си като цяло и се озовах именно в центъра REVIV в София. Там влизаш лесно в буквалния смисъл – входът на центъра е на кота 0 в сградата на South Park Building на ул. Хенрих Ибсен 13 (срещу Paradise Center). Посрещат ме стерилно чисти повърхности, стил и семплост във всеки детайл, спокойствие, благи лица и професионализъм. Всичко това се усеща от първата секунда след прекрачването на прага. Атмосферата и стилът на REVIV са разпознаваеми навсякъде по света. Камерно и уютно място, което не допуска компромис с хигиената – калцуни, дезинфектант, маска, едва след което можете да продължите да се движите и да разговаряте.

Редът по време на изживяването

В процеса на стартирането на дейността на REVIV у нас подробно ме въведе Милко Тотевски (управителя на франчайз клиниката). А иначе началото на “приключението” започва с подробно беседване с лекар. Разпитът е нито кратък, нито дълъг и всъщност е доста интересен. Постарайте се да си припомните как сте се хранили или какви добавки сте приемали последните две седмици – оказа се, че аз нямам много спомени за това. Идеята е да бъде изготвена подробна картина за общото ви здравословно състояние.

След като напуснахме помещението за разговори, ме отведоха в съседно помещение, напомнящо манипулационна – измерване на кръвно, сатурация и поставяне на абокат, това е всичко, случващо се тук.

Следва последното помещение, където се отдавате на насладата и релакса, докато трае канюлацията. Това е характерът на франчайза – във всеки център REVIV, независимо на кое място по света, е установен конкретен алгоритъм, който е безусловно следван: консултацията, етапите на терапията, атмосферата, стъпките от посрещането до изпращането на клиента са установени.

Как работи IV терапията?

Доказано осигурява антиоксиданти за борба с последствията от свободните радикали върху здравето. Разбира се, резултатите и изборът на протокол зависят от начина на живот на клиента – алкохол, тюнопушене, пътуване, нощен живот, стрес. Понякога веднъж седмично е добър тайминг, но в друг случай веднъж на две седмици е напълно достатъчно. В самия коктейл има минерали, аминокиселини, електролити, физиологичен разтвор и витамини. Всички комбинации в отделните коктейли са абсолютно безопасни по начина, по който са изготвени от REVIV.

IV терапия може да ви помогне в много случаи: подобряване на здравето и имунитета, повишаване на нивата на енергията, намаляване на симптомите на мигрена, подобряване на емоционалното състояние, както и подпмагане на грижата за състоянието на кожата, ноктите и косата, подобряване на умствената способност, възстановяване след крайна умора, ускоряване на оздравителен процес след лечение и много други.

Кои две терапии избрах?

Megaboost укрепва имунната система и детоксикира тялото

Vivaglow забавя процесите на стареене в кожата и връща сияйния й вид плюс детокс, разбира се

Направих ги в период през една седмица. И двете терапии комбинирахме с глутатион – силен антиоксидант (аминокиселина), който не се смесва с други витамини, а се влива отделно от течността в банката, през друг вход на абоката. Глутатионът се бори с последствията от хронологичното стареене.

Всеки коктейл REVIV се изготвя в зависимост от конкретните потребности на организма, макар да има изготвени 5 коктейла. Три са Wellness (подобряват благосъстоянието на организма) и два Recovery (ползват се при определени състояния – възстановяване от болест например или след злоупотреба с алкохол и могат да бъдат прилагани във възстановяващата фаза). Може да ги разгледате на сайта revivme.bg.

 

Важно

Когато става дума за IV терапии, на пазара у нас съществуват клиники и лекари, които изготвят собствени мискове от вещества без установени протоколи, като това представлява реална опасност от злоупотреба. REVIV е глобална марка, която изготвя единни протоколи за всичките си франчайз обекти по света, създадени и тествани под лекарски контрол и доказани като напълно безопасни за здравето. Всички клиенти на REVIV преминават през медицински преглед и попълват въпросник, който позволява на лекаря да прецени здравословното състояние и да избере правилния протокол за всеки.

 

Най-често задаваният въпрос: Какво е усещането?

Осезаемо усещам хладината от течността, която влива буквално нов живот в организма ми – на момента се усеща свежест и хидратиране. Това се случва, докато съм отпусната на лежанката удобно насаме с мислите си. Тъй като коктейлът от висока концентрация витамини и минерали се влива бавно в кръвообращението (техническият термин за това е инфузия), времето за изтичането на половинлитровата банка (за първата терапия) е около 40-50 минути. За втората количеството беше по-малко – 250 мл и съответно и времето беше по-кратко. По време на първата терапия Megaboost усещах съвсем слабо замайване, с което свикнах след около 10 минути – предполагам заради адаптацията на организма. Подсказаха ми, че такъв е ефектът от осезаемото действие на магнезия, който навлиза в кръвообращението.

В днешното лудо ежедневие да попаднеш на място, където имаш възможност да си подариш време и доза електролити, минерали, антиоксиданти и витамини директно в кръвопотока, звучи като изключителен лукс. Т.е. да подариш на организма си спокойствие и повече хранителни вещества, отколкото можеш да приемеш за един ден, заобикаляйки целия храносмилателен процес.

 

Почти не забелязах момента на отстраняването на абоката – едва, когато чух, че всичко е готово, осъзнах, че сестрата е свършила работата си. Същото беше и при поставянето му. Преди да тръгна, не си спестих още малко шоколадови бонбони и чаша хубаво кафе – бързо се почувствах като у дома. На рецепцията ме очакваха приготвените дамска чанта и сако, които поеха при посрещането ми и прибраха в гардероб, за да се потопя моментално в атмосферата на релакс и грижа. Тръгнах си с усмивка. За да се върна отново през есента.

Центърът за интравенозни терапии REVIV в София се намира на ул. Хенрих Ибсен №13, South Park Building, За контакти: +359 (0)876 442 445

По-голяма част от стартията е публикувана оригинално в eva.bg, тъй като съм описала опита си първоначално за този сайт. 

коментара (0)

Оставете коментар

Email адресът ви няма да бъде публикуван Задължителните полета са обозначени с *

*